02.12.2023.

Dalība XVIII starptautiskajā klaviermūzikas izpildītāju konkursā “Koknese 2023”

2. decembrī Kokneses Mūzikas skolā notika XVIII Starptautiskais klaviermūzikas izpildītāju solistu un klavierduetu konkurss “Koknese 2023”. Konkursā piedalījās 83 dalībnieki no Latvijas un Lietuvas – 24 dalībnieki attālināti un 59 dalībnieki klātienē.

Dalībniekus vērtēja arī starptautiska žūrija: Elīna Bambāne – žūrijas priekšsēdētāja, Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas direktora vietniece, pedagogs, metodiķis, valsts un starptautisku konkursu organizatore un žūrijas locekle; Karīna Goldmane – žūrijas locekle, Hans Werner Henze skolas klavierspēles pedagogs Vācijā, koncertējoša izpildītāja, dažādu konkursu žūrijas locekle; Edgars Tomševics – žūrijas loceklis, J. Vītola Mūzikas akadēmijas lektors, Latvijas Nacionālās operas koncertmeistars, A. Dombrovska Mūzikas skolas pedagogs; Kaspars Bumbišs – žūrijas loceklis, J. Mediņa Mūzikas vidusskolas pedagogs, Kokneses Mūzikas skolas absolvents un pedagogs.

Žūrija atzīmēja, ka pedagogi, neskatoties uz dažādām grūtībām, ir strādājuši ļoti labi un visi jaunie pianisti bija ļoti labi sagatavoti. Latvijas attālākās skolas Kurzemē un Latgalē izteica atzinīgus vārdus mums par to, ka šajā konkursā bija iespēja piedalīties arī attālināti, jo ne visām skolām un audzēkņu vecākiem ir finansiālas iespējas kaut kur braukt.

Konkursa Laureāta diplomu A1 grupā saņēma – Ludzas pamatskolas audzēkne, A2 grupā Viļņas Jaunās Viļņas mūzikas skolas audzēkne, B1 grupā laureāti no A. Žilinska Jēkabpils Mūzikas skolas solists un klavierduets, C1 grupā – Ludzas Mūzikas pamatskolas audzēkne, D2 grupā – A. Žilinska Jēkabpils Mūzikas skolas audzēkne.

Prieks arī par mūsu skolas 6. klavieru klases audzēkni Kristiānu Ilgunu, kurš ieguva II vietu C2 grupā..

Liels paldies par ļoti labi padarītu darbu viņa skolotājai Anželikai Jercumai!.

Dir. v. prof. iev. Ilga Ozola

Galerija