15.04.2024.

Sniegpulkstenīte 

 

Pirmdien, 8. aprīlī notika alternatīvās svešvalodu olimpiādes / skatuves runas konkursa “Sniegpulkstenīte” pirmā kārta Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolā, kur mūsu skolas 4.–7.kl. audzēkņi runāja no galvas apgūtus dzejoļus angļu un krievu valodā, divās klašu grupās, trīs dažādās kategorijās (krievu valodā atsevišķi tika vērtēti skolēni, kuriem tā ir dzimtā valoda). 

Angļu valodā, 4.–5.kl. grupā par labākajām runātājām žūrija atzina A.Saturiņu un G.Mozgiru, bet 6.–7.kl. grupā citus apsteidza K.Baglaja un E.Grikmanis. Savukārt krievu valodā kā svešvalodā tika izvirzīts R.R.Čerņenko un A.Bogdane no 4.–5.kl. grupas, kā arī K.Ilguns un J.B.Bibika no 6.–7.kl. grupas. Turpretī krievu valodā kā dzimtajā valodā spējīgākie runātāji bija D.Litvinovs 4.–5.kl. grupā, kā arī A.Sidorenko un L.Krūmiņa 6.–7.kl. grupā. 

Visi nosauktie skolēni tika izvirzīti uz otro kārtu, kas notiks 17. aprīlī Vangažu vidusskolā. 

Liels paldies angļu un krievu valodas skolotājām: I.Millerei, I.Guščinai, G.Pikšai, D.Vdovai, I.Tīkmerei, M.Ozolai un A.Topolskovai. Īpaša pateicība par palīdzību A.Vanagai, J.L.Lucim un A.Sprancmanim. 

Galerija