15.04.2024.

“Quel est ton sport favori?” 

 

Piektdien, 12.aprīlī notika zīmējumu konkursa “Quel est ton sport favori?”, kuru Frankofonijas mēneša ietvaros organizēja Francijas institūts Latvijā sadarbībā Francijas vēstniecību, balvu pasniegšanas ceremonija. Konkursa uzdevums bija ilustrēt savu mīļāko sporta veidu brīvi izvēlētā tehnikā, un izvērtēšanai tika iesniegti vairāk nekā 170 darbi no visas Latvijas, tostarp arī no Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolas. 

Par spīti sīvajai konkurencei, savā vecuma kategorijā augstāko godalgu ieguva mūsu skolas skolniece T.Hudoba, kas kopā ar franču valodas skolotāju I.Macatu un atbalstītājiem apmeklēja balvu pasniegšanas ceremoniju Francijas institūtā. 

Laureātu apbalvošanu vadīja institūta direktors Matjē Leporini (Mathieu Leporini) un direktora vietniece Sandra Urtāne, atašeja sadarbības jautājumos. Viņi skaidroja visiem klātesošajiem, kas ir Frankofonija, kādas ir Frankofonijas vērtības un ar ko nodarbojas Francijas institūts Latvijā. Pēc tam sekoja balvu pasniegšana, fotografēšanās un neliels cienasts neformālā gaisotnē. 

Sakām merci beaucoup (fr.val. ‘liels paldies’) Francijas vēstniecībai, Francijas institūtam Latvijā, Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolas vadībai, visiem konkursa dalībniekiem un viņu ģimenēm. 

Sagatavojis I.Macats 

Galerija