06.10.2024.

Šogad starptautiskā projektā “Baltu literatūras nedēļa” lat. val. un lit. skolotāja Ieva Križevica 5.b kl. skolēnus aicināja iepazīt lietuviešu tautas pasaku “Egle-zalkšu karaliene”. Skolēni iepazinās ar 2 pasakas variantiem – vienu klausījās, lai uzrakstītu plānu, pēc kura var atstāstīt pasaku, bet otru pasakas variantu lasīja, domājot par galvenajiem varoņiem, brīnumiem, lai tos pēc tam varētu vizualizēt.

 

6.a, 6.b, 6.c, 9.a kl. skolēni pēc izlasītās J. Viles, L. Itagaki grāmatas “Sibīrijas haiku” apmeklēja Latvijas Leļļu teātra izrādi, pēc kuras noskatīšanās rakstīja haikas, izveidojot 4 haiku krājumus, kuriem izveidoja kopīgu titullapu, kā arī paši izdomāja, kā izlasi sakārtot.

 

9.a kl. skolēni papildus vēl domāja par vērtībām, atzīstot, ka viena no nozīmīgākajām vērtībām ir ģimene, tāpēc saviem vecākiem rakstīja vēstules, tās lokot īpašā veidā. Visu klašu skolēniem bija iespēja izmēģināt origami locīšanas mākslu, lokot zostēviņu Mārtiņu, kas simbolizē cietušās dvēselītes deportācijas laikā.

Galerija