14.05.2024.

8.b klase 14.05. devās mācību ekskursijā uz Rīgas Zooloģisko dārzu, lai veiktu skolotājas S.Gromskas sastādītus uzdevumus bioloģijā. Jauniešus uz Rīgas Zoo pavadīja skolotājas I. Millere un I. Purgale.

Paula Rudzīte-Birze, 8.B klase raksta:

Pagājušās nedēļas otrdienā, sadarbība ar bioloģijas skolotāju, mēs devāmies uz Rīgas Zoo.

Katram bija izdalītas divas darba lapas un karte. Sākām šo pastaigu kā jebkuru citu, apstaigājām sev piesaistošākas vietas, piemēram tropu mājas, flamingo, pūces un visu pārējo ceļa gaitā. Ejot garām putniem, atzīmējam, kuras olas pieder kuram un atšifrējām apslēpto putna vārdu. Pēc divu stundu pastaigas, beidzot gājām paēst, jautri pavadījām laiku spēlējot spēles kopā un runājot par vasaras plāniem.

Paldies skolotajai Inonantai Millerei un Ingai Purgalei!

Gastons Didžus, 8.B klase raksta:

Pārdomas par ekskursiju uz zooloģisko dārzu.

Es sen nebiju bijis zooloģiskajā dārzā. Man patīk šādas ekskursijas no skolas.

Redzēju dzīvniekus, kurus es sen nebiju redzējis dzīvē. Tāpat arī uzzināju daudz faktus par dažādiem dzīvniekiem, viņu dzīvi, kā viņi barojas un medī, un citas interesantas lietas.  Piemēram – Vai tu zināji, ka krokodils pēc dabas ir vientuļnieks?

Zooloģiskajā dārzā mīt ļoti daudz dažādu sugu dzīvnieku, putnu, zivis, kas dzīvo gan Latvijā, gan Eiropā.

Bija ļoti interesanti, ka ekskursijas sākumā mums iedeva darba lapas ar uzdevumiem. Tajās bija dažādi uzdevumi, kas saistās ar dzīvnieku dzīvi. Bija jāatrod atbilstošas olas katram putnam, jāatzīmē dzīvnieki. Izpildot šo lapu, beigās sanāca putna vārds.

Es ļoti izbaudīju šo dienu kopā ar klasi un pavadošiem skolotājiem.

Galerija