Berģu Mūzikas un mākslas pamatskola
LATVIJAS EKOSKOLA
Image 1 Image 2 Image 3 Image 4 Image 5
     

„Ziemsvētku ieskaņas koncerts pilī” 7. decembrī

2016-12-12

Ziemsvētku gaidīšanas laikā mūs priecē koncerti. Šoreiz BMMP mūzikas programmu audzēkņi muzicēja Bīriņu pilī. Ar komponista D. Rijnieka dziesmām„ Tie bagāti Ziemassvētki” un „Ziemassvētku ticējumi” mūsu kora bērni ieplaukšķināja un iedimdināja pils zāli diriģentes Ingūnas Rijnieces un koncertmeistara Māra Lasmaņa vadībā. Bērni patiesi dziedāja un labi skanēja.
Koncerts tika veidots ar visu specialitāšu pedagogiem un audzēkņiem. Priecēja mazie vijoles un čella klases audzēkņi, viņu saime kļuvusi krietni kuplāka.
Skanēja klavieres, flautas izpildījumā „Gulbju ezers”, saksofona solo un mazie ģitāras klases audzēkņi uzmundrināja jau pagurušos klausītājus, arī sitaminstrumentu klases audzēkņiem vālītes veikli un meistarīgi vicinājās rokās. Īpaši jāatzīmē 7. kora klases audzēknes E. D. Grāpes izpildītais A. Vivaldi solo dziedājums, pedagogs Ilona Maļecka. Priecē, ka pedagogi strādājuši ar bērniem radoši, veidojot ansambļus, pavadījumus.
Maršveidīgais R. Paula „Draudzes bazārs”, orķestra izpildījumā kļuva par koncerta kulmināciju, kas liks mums skaļi un bravurīgi iesoļot nākamajā Gaiļa gadā.
Vecāki pateicās pedagogiem par šo iespēju iegūt šī koncerta lieliskās emocijas, un bērni jau otrā rītā bija gatavi jauniem izaicinājumiem – es noteikti nākošreiz nospēlēšu labāk! Lielā vecāku atsaucība un pils zāles piepildījums lika saprast, ka aizsākam jaunu tradīciju - koncerts pilī.
Paldies direktorei Ilzei Briņķei par atbalstu koncerta veidošanā!

Direktora vietniece prof. programmās Ilga Ozola