Berģu Mūzikas un mākslas pamatskola
LATVIJAS EKOSKOLA
Image 1 Image 2 Image 3 Image 4 Image 5

Dzimtās valodas diena

2017-02-27

Starptautiskā dzimtās valodas diena visā pasaulē tiek svinēta 21.februārī. Tās mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību valodu daudzveidībai un dzimtās valodas vērtībai un skaistumam.

Lai svinētu Dzimtās valodas dienu kopā ar skolu jaunatni, sajustu lepnumu par savu valsti un valodu, Latviešu valodas aģentūra jau devīto gadu aicināja uz tikšanos skolēnus un skolotājus no visas Latvijas, arī no Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolas, kuru pārstāvēja 6.klases skolnieces - Betija Neļķe, Elīza Vasile - un 5.klases skolnieks Rinalds Kubuliņš kopā ar skolotāju Ievu Križevicu, kura aicināja 5.a un 6.klases skolēnus rakstīt radošos darbus par tēmu "Labi vārdi sirdi silda".

Pasākumā ievadvārdus teica Latviešu valodas aģentūras direktors Jānis Valdmanis, izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis, bija iespēja dzirdēt LU Filozofijas un socioloģijas institūta vadošās pētnieces Dagmāras Beitneres priekšlasījumu “Labi vārdi Latvijai”, Juglas vidusskolas angļu valodas skolotājas Solveigas Akmentiņas un viņas skolnieces Māras Neļķes praktiskajā nodarbībā bija iespēja palūkoties uz savu vārdu no dažādiem skatpunktiem, notika konkursu “Labi vārdi sirdi silda” un “Redzu labu vārdu, rakstu labu stāstu” uzvarētāju apbalvošana, muzikālu priekšnesumu sniedza Uldis Marhilēvičs un Antra Stafecka, kā arī noslēgumā bija iespēja iepazīt Latvijas Nacionālo bibliotēku.

Lasīt vairāk http://www.valoda.lv/dzimtas-valodas-diena-tiekas-skoleni-un-skolotaji-no-visas-latvijas/

Paldies skolas direktorei I.Briņķei un klašu audzinātājam - Santai Šulcai, Lolitai Misānei - par atbalstu un atsaucību! Paldies skolas autobusa vadītājam Vitālijam! Paldies visiem 5.a un 6. klases skolēniem, kas piedalījās radošo darbu konkursā, paldies vecākiem par atbalstu, sapratni!

Latviešu valodas skolotāja Ieva Križevica

Apliecinājumi šeit...

     

Nākamā stunda 5.-9.kl:
08:30
1. stunda
***********
Nākamā stunda 1.-4.kl:
08:30
1. stunda
Stundu saraksts:
1.- 9. klase

Skolas himnas fonogramma

Skolas himnas teksts


Meklēšana ziņu arhīvā