Berģu Mūzikas un mākslas pamatskola
LATVIJAS EKOSKOLA
Image 1 Image 2 Image 3 Image 4 Image 5
     

Zaļās Vārnas Vēstis 2023./2024.m.g.


Valsts svētku pasākumi Berģu skolā

2018-12-05

9.novembrī Berģu skolā tika organizēti notikumi, lai godinātu Lāčplēša dienu. Bija jūtama svinīga atmosfēra. Jau rīta agrumā dodoties uz Berģu skolas ēkām gar celiņa malu novembra vējā plīvoja aizdegtas lāpas un ar svecīšu liesmiņām ieskauta Latvijas kontūra pagalma zālājā.

       

            Atzīmējot Latvijai un ikvienam mūsu valsts pilsonim tik nozīmīgos novembra svētkus, Berģu skolas skolēni klašu audzinātāju un matemātikas skolotāju I.Purgales un A.Pavāres aicināti izveidoja skolas kopīgu izstādi “Mans kods Latvijā”. Tās ietvaros katrs skolēns un arī skolotājs savu personas kodu iezīmēja rakstiņā. Kopā salikti rakstiņš pie rakstiņam radīja burvīgu rakstu joslu. Tādējādi tapa Berģu skolas saimes rakstu josla, kas greznoja valsts svētku mēnesī skolu, caurvijoties  no pirmā līdz trešajam stāvam.

          

            16.novembrī skolas zālē pulcējās skolēni un skolotāji, lai svinētu Latvijas simtgadi un priecātos par skolas interešu izglītības pulciņu priekšnesumiem. Koncertu ar svinīgu runu atklāja skolas direktore Ilze Briņķe. Skolas teātris (skolotājs R.Vējiņš), uzrunāja klātesošos ar daiļdarbiem, kuri pauž Latvijas dabas skaistumu novados. Šos dzejas lasījumus papildināja skolas tautas deju kolektīva jestrais dejojums (skolotājs R.Rešetins), 1.-4.klašu un 5.-9.klašu ansambļu (skolotāja L.Misāne) kā arī 1.-3.klašu un 4.-9.klašu koru (skolotāja I.Rijniece) dziedājums. Koncerta noslēgumā direktore ar goda rakstiem un ziediem godināja skolas skolotājus un darbiniekus par viņu ilggadējo darbu skolas dzīvē.

Savukārt pēcpusdienā katrs skolas skolēns, skolotājs, darbinieks aizdedza savu līdzpaņemto svecīti skolas apkārtnē un gremdējās klusās atmiņās par notikumiem tālajā 1919.gadā, kad Latvija guva uzvaru pār Bermonta karapulku.

Paldies apkārtnes iedzīvotājiem, kuri turpināja skaisto Gaismas ceļu un aizdedza svecītes arī savu māju tuvumā.

            Paldies visiem, kuri piedalījās svecīšu aizdegšanā!

DVAJ I.Smilga

 

Vairāk foto skatīt te…

2018-12-05


Arhīvs
     

Nākamā stunda 5.-9.kl:
08:30
1. stunda
***********
Nākamā stunda 1.-4.kl:
08:30
1. stunda
Stundu saraksts:
1.- 9. klase

Skolas himnas fonogramma

Skolas himnas teksts


Meklēšana ziņu arhīvā