Berģu Mūzikas un mākslas pamatskola
LATVIJAS EKOSKOLA
Image 1 Image 2 Image 3 Image 4 Image 5
     

Zaļās Vārnas Vēstis 2023./2024.m.g.


6. a klases skolēnu tikšanās ar fizioterapeitēm

2018-10-20

Karjeras nedēļas ietvaros 6.a klases skolēniem klases stundā Pētera mamma, atsaucoties klases audzinātājas I. Križevicas lūgumam, noorganizēja tikšanos ar divām fizioterapeitēm, kas ne tikai pastāstīja par šo profesiju, bet arī aicināja skolēnus domāt par veselīgiem ēšanas paradumiem, būt fiziski aktīviem, domāt par savu veselību un par to rūpēties diendienā, veicot dažādus vingrinājumus, izvairoties no dažādiem veselību traucējošiem faktoriem. Paldies Ligijai Rāznai un fizioterapeitēm!

Piektdien, 2018.gada 12. oktobrī, 6.a klase tikās ar fizioterapeitēm Annu un Māru. Mums pastāstīja, ka fizioterapeits ir cilvēks, kas masē, liek ,,teipus”, palīdz atslābināt muskuļus, veido cilvēkam atbilstošu uzturu, liek veikt vingrinājumus, māca, kā pareizi sēdēt, staigāt. Nodarbības laikā izpildījām dažādus vingrinājumus, kas palīdzēja izkustēties, izstaipīties. Mēs visi kopā vai pa pāriem taisījām izkustēšanos, kurā apļojām rokas, stāvējām uz vienas kājas. Fizioterapeitei Annai ļoti patīk joga, tāpēc viņa mums demonstrēja kādu ļoti grūtu vingrinājumu. Man patika, ka daudzi klasesbiedri bija zinoši un atbildēja uz visiem jautājumiem, netraucēja. Man nepatika, ka viens klasesbiedrs nesekoja līdzi, neatbildēja, neievēroja ieteikumus un visus aizkavēja, bet kopumā bija ļoti interesanti un uzzinājām daudz ko jaunu.

Liels paldies fizioterapeitēm par interesanto stāstījumu, Pētera mammai par to, ka atrada profesijas pārstāvjus un skolotājai, ka mums palīdzējāt.

Annija Dāvidsone

2018.gada 12.oktobrī pie mums viesojās divas fizioterapeites. Viņas mums pastāstīja, ka viņas nevis tikai liek teipus un masē, bet arī var izārstēt daudz dažādu slimību. Neticami bija tas, ka viņas klepu arī var izārstēt. Lekcijas laikā mēs arī nedaudz pavingrojām. Mums parādīja, kā skolā pareizi pie galda jāsēž un kā jāstāv pareizi lielākajā dienas daļā, lai nebūtu tik daudz slimību.

Elza Laugale

Piektdien, 12. Oktobrī, mūs 6.a klasi apmeklēja divas fizioterapeites, kuras stāstīja par veselīgu uzturu, kas, manuprāt, bija ļoti noderīgi. Vēl man patika, ka mēs varējām nedaudz pavingrot, jo tas bija interesanti. Man bija interesanti, jo es uzzināju daudz ko jaunu, kas man turpmāk noderēs. Es ļoti gribētu, lai pie mums atnāk vēl tik interesanti un zinoši cilvēki, kas stāsta par savu profesiju.

Nikola Elizabete Pētersone

 

Fizioterapeites mums mācīja dažādus vingrinājumus. Es uzzināju, ka fizioterapeits var palīdzēt cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, slimniekiem ar astmu un sirdssāpēm. Man likās, ka fizioterapeits var palīdzēt tikai cilvēkiem ar kaulu, muskuļu un arī ar kakla sāpēm. Mūsu ciemiņš, fizioterapeite, arī vingro brīvajā laikā un iesaka vingrot katru dienu.

Aleksandrs Dauksts

 

Pie mūsu 6.a klases bija atbraukušas divas jaukas un aktīvas fizioterapeites, kuras mums stāstīja par veselīgu dzīvesveidu, piemēram, kas jāēd, kā jāsēž, kā pareizi vingrot utt. Es nezināju to, ka cilvēka ķermenī ir apmēram 700 muskuļu, bet es zināju, ka cilvēka organismā ir apmēram 250 kaulu. Mēs iemācījāmies, kā izkustēties, iztiepties, izlocīties pat sēžot skolas solā vai stāvot kājās. Man pašam patika tikšanās ar fizioterapeitēm.

Oskars Bringa

 

2018.gada 12.oktobrī pie mums, 6.a klases, viesojās fizioterapeites. Tikšanās notika Karjeras nedēļas ietvaros. Man ļoti patika viņu stāstītais par šo profesiju. Nebija arī garlaicīgi, jo izmēģinājām dažādas kustības. Mums rādīja dažus veselīgus izkustēšanās vingrinājumus, kā arī vingrinājumus, kurus var izpildīt, pat sēžot krēslā. Viņu galvenā doma bija mums pastāstīt, cik svarīgi ir sēdēt ar taisnu muguru, lai mēs to ievērotu. Es jau to agrāk zināju. Viņas stāstīja arī par to, ko fizioterapeits dara. Pie viņiem iet gan uz masāžām, gan ar citām veselības problēmām. Par masāžu es arī zināju, jo esmu bijusi uz dažām. Man bija interesanti uzzināt kaut ko jaunu un paklausīties, ko mēs darām nepareizi. Tikšanās bija ļoti pamācoša, un es gribētu vēl tādas.

Nika Troņajeva

 

12.oktobrī profesiju nedēļas ietvaros pie mums viesojās fizioterapeite. Mums stāstīja par fizioterapeita darbu, rādīja vingrinājumus, rādīja, kā pareizi sēdēt un kā nedrīkst sēdēt. Mums uzdeva jautājumus un bija aktivitātes. Man šis darbs ne pārāk interesē, bet man šis pasākums patika un likās interesants. Ceru, ka tādu būs vairāk.

Maksims Dauksts

 

12. oktobrī pie mums ieradās divas fizioterapeites un stāstīja, kā jāvingro ikdienā. Mums parādīja ļoti daudz vingrojumu, pastāstīja, cik daudz dienā jāēd un cik daudz dienā jāizdzer ūdens. Fizioterapeites stāstīja, kādi ir viņu pienākumi – jāstāsta cilvēkiem, kā jāēd, atslābina muskuļus (masē), liek teipus, rāda vingrojumus un palīdz ārstēt slimības. Teipi ir gari plāksteri, kas palīdz atslābināt muskuļus.

Lūkass Jānis Misāns

 

Pie mums, 6.a klases, ciemojās divas fizioterapeites, kuras mums stāstīja par kauliem, muskuļiem, kā arī par to, ko fizioterapeits dara, lai palīdzētu cilvēkiem. Bija ļoti interesanti klausīties, kas jādara, lai trenētu acis, muskuļus. Fizioterapeites mums arī lika izkustēties, viņas rādīja, ko mums vajag darīt un kā to darīt, kā arī mums rādīja, kā var izkustēties krēslā sēžot. Man ļoti patika izkustēties, jo es biju noguris sēdēt krēslā.

Artūrs Valgers

 

Piektdien, 12.oktobrī, pie mums bija atnākušas divas fizioterapeites – Māra un Anna. Viņas mums mācīja pareizi sēdēt, izvairīties no traumām un pārbaudīja mūsu zināšanas. Varēja just, ka viņām ir daudz zināšanu, jo viņas tiešam pastāstīja daudz, ko es nezināju, piemēram, ka stundā vajag 5 minūtes pavingrot. Man patika šī nodarbība, jo mēs varējām izkustēties.

Pēteris Rāzna

 

12. oktobrī 6.a klase tikās ar fizioterapeitēm Karjeras nedēļas ietvaros, lai mums pamācītu. kā labāk uzturēt sevi formā. Mums rādīja, kādas kustības darīt, lai atslābinātu muskuļus un nomierinātos. Mums pašiem bija jāizmēģina visas rādītās kustības un jārāda pašiem savas izdomātas kustības. Abas fizioterapeites parādīja vienu jogas kustību, kura mums visiem likās diezgan grūti izdarāma. Es gribētu, lai pie mums vēl brauktu cilvēki, kuri pastāstītu un iepazīstinātu mūs ar savu profesiju.

Liene Vasile

 

12.oktobrī 6.a klasi apmeklēja divas fizioterapeites, kuras mums pastāstīja par savu profesiju un iemācīja ko jaunu. Fizioterapeites mums iemācīja, kā pavingrot skolā, starpbrīžu laikā. Es uzzināju, ka fizioterapeiti patiesībā dara daudz ko vairāk, nekā tikai liek citiem vingrot. Pirms fizioterapeita apmeklējuma es nezināju, ka šīs profesijas pārstāvji māca, kā pareizi jāēd un kā vingrot jebkurā vietā. Kopumā es esmu priecīga, ka fizioterapeites mūs apmeklēja, jo es uzzināju daudz ko jaunu.

Dana Malahova

 

Piektdien, 12. oktobrī, pie mums uz skolu atbrauca divas fizioterapeites, kas mums stāstīja par veselīgu dzīvesveidu, par pareizu stāju un kā saglabāt savu muguru veselu. Mēs kopā veicām dažādus vingrinājumus, piemēram, kā var atpūtināt plaukstu locītavas pēc ilgas rakstīšanas. Viena fizioterapeite mums pastāstīja, cik daudz salātu, kartupeļu un gaļas ir jābūt uz šķīvja. Kopumā lekcija man patika, jo bija ļoti jauki un interesanti kopā pildīt vingrinājumus.

Teodors Balodis

 

Vairāk foto un video šeit...

2018-10-20


Arhīvs
     

Nākamā stunda 5.-9.kl:
13:30
7. stunda
***********
Nākamā stunda 1.-4.kl:
13:30
7. stunda
Stundu saraksts:
1.- 9. klase

Skolas himnas fonogramma

Skolas himnas teksts


Meklēšana ziņu arhīvā