Berģu Mūzikas un mākslas pamatskola
LATVIJAS EKOSKOLA
Image 1 Image 2 Image 3 Image 4 Image 5
     

Zaļās Vārnas Vēstis 2023./2024.m.g.


5.a klases skolēni iepazīst arvien jaunas profesijas

2018-03-04

 

5.a klases skolēni kopā ar klases audzinātāju Ievu Križevicu 2017./2018.m.g. aktīvi izzina un iepazīst dažādu profesiju pārstāvjus gan Karjeras nedēļas ietvaros, izpētot savu vecāku profesijas, gan uzaicinot uz klases stundām un literatūras stundām dažādu profesiju pārstāvjus, gan apmeklējot dažādas mācību ekskursijas un iesaistoties dažādos projektos, lai uzzinātu kaut ko vairāk par maiznieka, muzeja gida, rakstnieka, mārketinga vadītāja, ražotnes vadītāja, jaunatnes centra vadītāja, viesmīļa, folklorista, etnogrāfa, aktiera, režisora, grima mākslinieka, skaņu un gaismas režisora, scenogrāfa, ārsta, medmāsas, sanitāra profesijām.

Arī 14.februārī seši skolēni izmantoja Ēnu dienas dotās iespējas (skat. vairāk http://enudiena.lv/enu-diena/), lai vairāk uzzinātu un citiem klasesbiedriem pastāstītu par aukles, ķīmiķa, zīmolu daļas vadītāja, hidrotehniskās būves būvinženiera, menedžera un personiskā izaugsmes trenera profesijām.

Bet 23.februārī Ēnu dienas pasākuma ietvaros visa 5.a klase apmeklēja Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesu, lai vairāk uzzinātu par tiesneša profesiju. Mūs laipni sagaidīja tiesnesis Rinalds Silakalns, kurš ne tikai pastāstīja par tiesneša un prokurora amatiem, ko ļoti labi pārzina, bet arī par tiesneša palīga pienākumiem, izrādīja tiesas zāles, darba kabinetu, kā arī tiesneša mantiju un amata zīmi – ķēde, kas sastāv no 24 metāla kalumā veidotiem Latvijas Republikas valsts mazajiem ģerboņiem un centrālās plāksnes – metāla kalumā veidota Latvijas Republikas valsts lielā ģerboņa. Pateicībā par tiesneša Rinalda mums atvēlēto tik dārgo laiku, 5.a klases skolēni uzzīmēja un uzrakstīja pateicības un uzmundrinājuma vēlējumus. Paldies jauniešiem par izrādīto interesi un pārdomātiem jautājumiem! Paldies vecākiem par atsaucību un atbalstu! Paldies tiesnesim par mums atvelēto laiku un skolas autobusa vadītājam Vitālijam par pacietību!

Man patika tas, ka mūs arī aizveda uz citu zāli un mēs tur varējām uzsist ar speciālo āmuru. Es iepriekš nezināju to, ka bez Latvijas ģerboņa zālē nedrīkst rīkot nevienu tiesas sēdi. Es iepriekš domāju, ka tiesas sēdē nozīmīgs ir āmuriņš, bet tā nav, jo tas ir domāts tikai, lai paziņotu cilvēkiem par to, ka jābūt klusumam. Daži no mums iejutās kā prokurori, bet pārējie kā liecinieki.

Lūkass Jānis Misāns

Ēnu dienas ietvaros es ar klasi devos ekskursijā uz tiesu. Es negribētu būt tiesnesis, jo, manuprāt, tas darbs nav interesants, jo visu dienu jāsēž krēslā un nevar izkustēties. Man patika, ka tiesnesis atbildēja uz mūsu uzdotajiem jautājumiem un ļāva iejusties noziedznieku lomā.

Nikola Elizabete Pētersone

Es ar savu klasi devos uz tiesas namu, tur mēs satikām vienu no daudzajiem tiesnešiem. Šis tiesnesis mums pastāstīja, kur sēž noziedznieks, kur sēž advokāts, kur liecinieks, kā arī izlasīja apsveikumus, kurus mēs sagatavojām viņam. Pēc tam viņš mūs aizveda uz savu kabinetu un uz sekretāres kabinetu.

Elza Laugale

 

Man patika šī ekskursija, tā bija jautra un pietiekami interesanta. Tiesas namā man patika tas, ka mūs ieveda visos ofisos un ka tiesnesis bija ļoti jauks.

Oskars Bringa

 

Mēs redzējām daudz ko jaunu un interesantu. Es varētu izvēlēties tiesneša amatu, tas ir interesants.

Aleksandrs Dauksts

 

Tiesas namā mums visu stāstīja tiesnesis Rinalds. Viņš visu mums labi pastāstīja, kas ir jādara šajā profesijā. Izrādījās, ka āmuru gandrīz nelieto, to lieto, lai apklusināt zālē esošos cilvēkus. Tiesneša darbs ir interesants, bet arī mazliet garlaicīgs. Man ļoti patika ekskursija.

Maksims Dauksts

No skolas uz tiesas namu mēs izbraucām pl.12:00, mums nenotika divas stundas, bet klases stundā runājamo mēs izrunājām autobusā. Tiesas namā bija ļoti interesanti noskaidrot to, ko es nezināju, piemēram, ka apsūdzētais sēž būrī un ka tiesas zāles nav gigantiskas, kā rāda multfilmās.

Dana Malahova

 

2018.gada 23.februārī 5.a klase devās uz Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesu un uz t/c „Alfa”. Sākumā mēs aizbraucām uz tiesas namu, ar to mūs iepazīstināja tiesnesis Rinalds. Mūs arī ielaida vienā no zālēm, kur notiek tiesas sēdes. Zāle izskatījās savādāk, kā es domāju, jo filmās vai seriālos vienmēr tās parāda lielas un baisas. Rinalds arī parādīja, kā izskatās viņa kabinets un mantija (tiesneša apģērbs).

Liene Vasile

23.februārī 5.a klasei bija mācību ekskursija. Tās ietvaros mēs devāmies uz tiesas namu, kinoteātri un t/c „Alfa”. No skolas izbraucām pl.12:00. Sākumā mēs devāmies uz tiesas namu, kur mūs sagaidīja tiesnesis Rinalds. No ārpuses šī ēka izskatījās iespaidīga un liela. Uzreiz gājām uz vienu no tiesas zālēm, kur katrs varēja izvēlēties, kur sēdēt. Mēs uzdevām tiesnesim dažādus jautājumus, un pēc tam gājām uz darbinieku darba telpām. Pēc kāda laika 5.a klasi ieveda kādā lielākā zālē, un tā ekskursija pa tiesas namu beidzās. Tiesneša darbs ir ļoti grūts un atbildīgs. Es to uztveru ļoti nopietni. Domāju, ka tiesnesim ļoti patīk viņa darbs, un viņš to labprāt veiks vēl ilgu laiku.

Annija Dāvidsone

Mēs devāmies uz tiesas namu Abrenes ielā, pēc tam uz t/c „Alfa” paēst un skatīties kino filmu. Tiesas namā mūsu grupu sagaidīja skolotājas paziņa tiesnesis Rinalds. Tajā ēkā bija laba drošība. Mēs nenācām ar tukšām rokām, mēs bijām sataisījuši vēlējuma kartītes, ko tiesnesis nolasīja. Mēs viņam uzdevām daudz jautājumu, bet tāpat beigās es aizmirsu uzdot vēl vienu. Man patika, kad tiesnesis mani uzslavēja, ka es varētu būt labs prokurors.

Pēteris Rāzna

 

Foto galerija šeit...

2018-03-04


Arhīvs
     

Nākamā stunda 5.-9.kl:
10:10
3. stunda
***********
Nākamā stunda 1.-4.kl:
10:10
3. stunda
Stundu saraksts:
1.- 9. klase

Skolas himnas fonogramma

Skolas himnas teksts


Meklēšana ziņu arhīvā