Berģu Mūzikas un mākslas pamatskola
LATVIJAS EKOSKOLA
Image 1 Image 2 Image 3 Image 4 Image 5
     

Zaļās Vārnas Vēstis 2023./2024.m.g.


5. a klase apmeklē m/f „Paradīze ’89”

2018-03-04

23.februāra pēcpusdienā 5.a klases skolēni, tuvojoties Latvijas 100gadei, apmeklēja kinoteātri, lai noskatītos latviešu filmu „Paradīze ’89”, kas ir uz patiesiem notikumiem balstīts deviņgadīgās Paulas pieaugšanas stāsts laikā, kad Latvija spēra savus pirmos soļus pretī neatkarībai.

 

 

Šī brīnišķīgā filma bija par to, kā 1989. gadā divas māsas no Rīgas aizbrauc pie savām māsīcām dzīvot uz laukiem, jo tur ir drošāk. Veikalā preču paliek arvien mazāk un mazāk, jo tuvojas karš. Māsas sabēdājās par to, ka vecāki grib izšķirties un deva solījumu ar savu asiņu parakstu: „Es nekad neprecēšos, un man nekad nebūs bērnu”. Tad meitene Paula veikalā ierauga kādu pusaudzi, kas slēpjas no milicijas stiepjoties pēc sava kaķa Blusas. Kad viņš iziet no veikala, tad kaut kur skrien, Paula tam seko, jo grib uzzināt, kas viņš ir. Viņa iepazīstas ar lietuvieti, kurš pastāsta, kāpēc slēpjas no milicijas. Meitenes sadara visādas palaidnības – kaujas, izjauc māju, kāpj kokos, izpūš mašīnai riepas. Tad meitenes sastrīdas, un Paula dodas iestāties Baltijas ceļā. Kad Latvija ir neatkarīga, tad māsas dodas atpakaļ mājās pie vecākiem.

Man ļoti patika šī skaistā filma, un es aicinu visus to noskatīties!

Lūkass Jānis Misāns

 

Mēs devāmies uz kino, kur skatījāmies filmu „Paradīze 89”. Filmā es uzzināju, ka kādreiz daudzas lietas bija aizliegtas. Filmā man nepatika, ka nomira kaķis.

Nikola Elizabete Pētersone

 

Filma bija interesanta, bet bija dažas vietas, kur tā likās garlaicīga. Un tad mums bija pašiem jādodas mājās.

Elza Laugale

Kino bija dažkārt smieklīgs un interesants, tikai man nepatika stāvēt garajā rindā pēc popkorna. Man patika, ka pa ilgiem laikiem var ieēst ko neveselīgu no „McDonald’s”.

Oskars Bringa

 

T/c „Alfa” mēs paēdām un atpūtāmies, pēc tam mēs devāmies uz filmu „Paradīze 89”, tā bija interesanta un par Latvijas vēsturi.

Aleksandrs Dauksts

 

23.februārī mēs apmeklējām ne tikai Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesu, bet arī kinoteātri, kur noskatījāmies filmu „Paradīze 89’’ Filmā tika stāstīts, kā Latvija kļuva neatkarīga un kā tas notika. Kino bija interesants, kaut no sākuma likās, ka būs garlaicīgi un neinteresanti. Biju pārsteigts, ka filma bija tik interesanta. Paldies Jums, skolotāja Ieva, par tādam ekskursijām. Ceru, ka tādu būs daudz.

Maksims Dauksts

 

2018.gada 23.februārī mēs devāmies uz tiesas namu, kur iepazināmies ar tiesneša profesiju, un pēc tiesas nama apmeklējuma devāmies uz kino „Paradīze 89”. Filma bija ļoti interesanta, tajā notikumi bija par dzīvi 1989.gadā. Man šī ekskursija ļoti patika, un es gribētu vel šāda tipa ekskursijas.

Dana Malahova

 

Pēc tiesas nama apmeklējuma mēs devāmies uz t/c „Alfa”, kur mēs gājām uz kino „Paradīze 89”. Šī kino izrāde nebija pārāk smieklīga, un tā nebija arī pārāk bēdīga. Filmā bija pastāstīts un parādīts, kas notika 1989.gadā. Šī filma vienkārši ļāva ielūkoties grūtajā un smagajā pagātnē. Kopumā man šī ekskursija ļoti patika, jo varēja iepazīt jaunu profesiju (tiesnesis), un saprast, kā cilvēki dzīvoja senāk.

Liene Vasile

    Pēc tiesas nama mūsu klase devās uz t/c/ „Alfa”. Skolotāja uzreiz mums lika nopirkt kinoteātra biļetes. Tad katrs varēja doties uz restorānu „Mc Donalds”. Es ēdu vidējo nageta komplektu, izrādījās, ka to ēda lielākā daļa klases. Pēc tam es, Dana, Liene, Elza un Nikola iepirkos dažādos veikalos. Tad bija pienācis kinoteātra laiks. Mūsu klase gāja uz filmu „Paradīze ’89”. Filma man ļoti patika, un es ieteiktu to citiem.

Annija Dāvidsone

 

Pēc tiesas nama apmeklējuma mēs devāmies uz t/c „Alfa”. Visi, izņemot skolotāju, paēda „McDonalds” restorānā. Es ēdu Mcwrap ar kraukšķīgo vistiņu, free kartupeļiem un kolu. Tad beidzot mēs devāmies uz filmu „Paradīze 89”. Kino bija par 1989.gadu, kā tajā laikā dzīvoja bērni. Man nepatika, ka padomju laiku policija bija tik nepieklājīga un ka bērni strīdējās. Man patika pēc kino aiziet uz spēļu automātiem un uzsist pa boksa maisu (ieguvu 523 punktus).

Pēteris Rāzna

2018-03-04


Arhīvs
     

Nākamā stunda 5.-9.kl:
15:50
10. stunda
***********
Nākamā stunda 1.-4.kl:

Stundu saraksts:
1.- 9. klase

Skolas himnas fonogramma

Skolas himnas teksts


Meklēšana ziņu arhīvā